Financiën

Wij krijgen vaak de vraag “hoeveel kost om te wonen in een zorgvilla” en “hoeveel kost een particuliere zorg instelling”. Op deze pagina leggen we u uit wat onze tarieven zijn en hoe u het kan regelen met uw zorg verzekering.

Onze tarieven

Door de verscheidenheid aan zorgstudio’s is er voor een grote verscheidenheid aan budgetten een mogelijkheid tot het wonen in de zorgvilla.

In een particulier huis zoals het onze betaalt u de vergoeding voor huur- en service rechtstreeks aan ons.

Afhankelijk van de ligging en grootte van uw zorgstudio, betaalt u bij ons voor huisvesting en service een vast bedrag per maand. U woont al bij ons vanaf € 2.250,- per maand. Ons grootste appartement inclusief service wordt verhuurd voor € 3.500,-.
Heeft u vragen over de tarieven van de huisvesting en service, neemt u dan contact met ons op. Wij lichten dit graag voor u toe.

Met een Persoonsgebonden Budget (PGB) zorg inkopen

Bovenop uw bijdrage aan ons voor het wonen en de service leveren wij zorg die past bij uw indicatie. U heeft recht op een budget aan zorg als u een indicatie heeft voor een ZZP4 of hoger. Hiermee krijgt u beschikking over een Persoonsgebonden Budget waarmee u zorg rechtstreeks mag inkopen bij Berckendael (uw zorgverlener).

Deze zorg betaalt u niet zelf aan ons, de Sociale Verzekeringsbank (SVB) zal uw budget voor u beheren. Dit volledige bedrag dient besteed te worden aan uw verzorging en verpleging.

U doet er goed aan om de website van de SVB (www.svb.nl) op uw gemak door te nemen. Het is namelijk voor de SVB van belang van wie u de zorg ontvangt. U kunt gerust zijn, Berckendael Zorgvila staat ook hier goed aangeschreven. De SVB zal u ook informeren over zaken als: wanneer uw zorgverlener zal worden uitbetaald of hoe u een PGB aanvraag kunt indienen.

Eigen bijdrage op uw PGB zorg

Ondanks dat u de huur en service rechtstreeks bij Berckendael inkoopt, zal de overheid een eigen bijdrage in rekening brengen op uw PGB. Deze eigen bijdrage is vastgesteld door het CAK. Ook deze wordt achteraf door het CAK aan u berekend. Controleert u bij het CAK hoe hoog uw eigen bijdrage is.

Foto van man bij verpleeghuis Rotterdam - Berckendael
Foto van vrouw bij verpleeghuis Rotterdam - Berckendael
Foto van vrouw bij verpleeghuis Rotterdam - Berckendael

Contact

Berckendael Zorgvilla

Gemeentewerf 5

2651 CA Berkel en Rodenrijs

E. info@berckendael.nl

 

stel uw vraag

Locatie